Een Communicatiestrategie voor Knalland

Knalland album release in Tivoli

Een muziekalbum door community art

Dit waren de vragen die opgelost moesten worden in het begin van 2012. Het projectteam en ik wisten het zeker. We hebben een waterdicht projectplan nodig en een slimme communicatiestrategie.

 

Communicatiestrategie ontwikkelen

Het projectteam had het projectplan al geschreven. Dit plan is de perfecte basis voor een communicatiestrategie. Het maken van een communicatiestrategie zet het projectplan op scherp. Wat zijn de projectdoelen? Staat iedereen achter de projectdoelen? Mijn taak is het om de projectdoelen te koppelen aan communicatiedoelen. Om vervolgens een slimme strategie te ontwikkelen waarmee deze doelen bereikt kunnen worden. Om te kijken of de communicatiedoelen bereikt zijn, heb ik ook de indicatoren voor resultaat vastgesteld in de communicatiestrategie.

 

Een communicatiestrategie uitvoeren

Het ontwikkelen van een communicatiestrategie is een ding, het uitvoeren is een ander verhaal. Het Knalland project bestaat voor een groot deel uit het communiceren met de verschillende doelgroepen. De communicatiestrategie zal door iedereen gesteund en uitgevoerd moeten worden. Door elk evenement te toetsen aan de communicatiedoelen, hebben we een project kunnen neerzetten dat een succes is geworden.

 

Bewaken van het projectplan en de communicatiestrategie

Elke projectgroep heeft de neiging om oogkleppen op te doen. De dagelijkse takenlijst afwerken lijkt het belangrijkst. Mijn rol binnen het project Knalland is om het overzicht te bewaren. Liggen de prioriteiten goed? Worden alle doelgroepen bediend? Vallen nieuwe initiatieven binnen de afspraken van het projectplan en de communicatiestrategie? Is de organisatiestructuur nog geschikt voor de doelen die Knalland wil bereiken?

 

Knalland gaat door

De projectdoelen zijn allemaal bereikt. Dat maakt de vraag urgent of de organisatiestructuur van Knalland nog toereikend is. Knalland is succesvol en heeft nieuwe samenwerkingspartners en opdrachten gekregen. Er moeten nieuwe plannen worden gemaakt. Ik help het projectteam bij het opzetten van een bedrijfsplan en een organisatiestructuur waarmee Knalland 2.0 kan worden gelanceerd.   


Neem contact op

×