1 jaar zonder PowerPoint

Is PowerPoint het beste middel om je publiek te overtuigen, te inspireren of te boeien?

Presenteer eens zonder PowerPoint

 

Slide na slide leest de presentator de tekst op het scherm voor. Een eindeloze hoeveelheid tekst per silde. Er komt geen einde aan. Iedereen heeft minstens 1 x per jaar een presentatie die oneindig duurt. Als we zelf een presentatie moeten geven, grijpen we ook vaak naar PowerPoint. Het is ook zo makkelijk. Knippen, plakken, plaatjes en klaar. Maar is PowerPoint het beste middel om je publiek te overtuigen, te inspireren of te boeien?

Het afgelopen jaar heb ik geprobeerd weg te blijven bij PowerPoint. Sterker zelfs, weg te blijven bij digitale presentaties. Het is gelukt.

Presenteren in spelvorm 

Ervaar de boodschap

Een opdrachtgever had een presentatie nodig. Boodschap: Mijn bedrijf verbindt initiatieven en organisaties. Zoals gezegd bleven we weg bij PowerPoint. We wilden dat het publiek voelde wat we bedoelden. We hebben een Kolonisten van Catan spelvariant gemaakt. Iedere toehoorder kwam er zo achter dat hij kennis, kunde, en investeringen kon ruilen. De essentie van de propositie van het bedrijf is: als we kennis, kunde, en investeringen ruilen, komen we samen verder. Iedereen heeft wat te brengen en te halen. Opzet geslaagd, het publiek snapte de boodschap en werd geactiveerd om mee te denken.

Lees hieronder hoe ook andere medewerkers van het bedrijf het veel leuker vinden om interactief een boodschap over te brengen.

 
Neem contact op

×