Business Model Canvas

perfecte start voor je marcom idee

Je hebt een goed idee om met een nieuw product de markt te bestormen. Of je hebt een een nieuw project waarmee je mensen wil activeren. Maar hoe zorg je dat je uit de kosten komt of dat je zelfs winst maakt? Kortom hoe maak je een goed businessplan? Een plan dat in 1 blik een goed overzicht geeft van je idee.

 

Grafisch en snel

Als je niet van schrijven houdt, geen lappen tekst wilt produceren is het Business Model Canvas (BMC) wat voor jou. Het is een simpele en visueel ingestelde methode. In 10 minuten kun je jouw idee op papier zetten. Je kan je idee toetsen op haalbaarheid. Maar andere voordelen zijn:

  • Flexibiliteit: door te schuiven met je post-its kan je je idee snel aanpassen.
  • Varianten: je kunt binnen 5 minuten van 1 idee meerdere varianten maken
  • Inzicht: vaak blijkt 1 businessplan uit meerdere plannen te bestaan
  • Afhankelijkheid: je kunt eenvoudig meerder businessmodellen afhankelijk van elkaar maken

Ben je nieuwsgierig? Onderaan dit blog vind je een korte introductie op Youtube. Mocht je nu precies willen weten hoe je met een Business Model Canvas wilt werken, koop dan het boek. Wees niet bang. Het is een interactief boek met veel voorbeelden en visuals. Het nodigt uit om meteen aan de slag te gaan. Je mag mij ook altijd even vragen om te sparren. 

 

Waarom ik het handig vind?

Als communicatieadviseur is het erg handig als je opdrachtgever exact weet hoe zijn product of project in elkaar zit. Soms is het lastig om als communicatieadviseur dezelfde taal te spreken als de opdrachtgever. Het Business Model Canvas is eenvoudig van opzet. Het sluit aan bij de manier van denken van een communicatie expert. Daardoor begrijpen we elkaar eerder kunnen we een discussie voeren en snel tot oplossingen komen. Door een BMC begrijpen mijn opdrachtgever en ik elkaar beter. Zo ontwikkel ik sneller een afgewogen mix van communicatiemiddelen.

 
Neem contact op

×